Pejin i Pajač sudili ciparsku ligu

Hrvatski nogometni suci postaju tražena roba na europskim nogometnim terenima. Nakon što je Fran Jović nedavno sudio derbi grčke lige između AEK-a i Panathinakosa, Tihomir Pejin i Igor Pajač su proteklog vikenda boravili na Cipru gdje su sudili utakmice 21. kola tamošnjeg prvenstva.

>> Fran Jović pozvan da sudi derbi grčke lige

Dok je Tihomir Pejin zajedno s Marjanom Tomasom i Krunom Šarićem sudio susret Ethinkosa i Anorthosisa u kojem je momčad Deana Klafurića s čak 5:0 bila bolja od lidera prvenstva Igor Pajač je u suradnji s Bojanom Zobenicom i Jerkom Crnčićem vodio susret Olympiakos Nikozije i AEL u kojem nije bilo pobjednika (1:1).

Zanimljivo da je Pejin na ledu kad je HT Prva liga u pitanju nakon što je dobio lošu ocjenu u uvodnom kolu proljetnog dijela prvenstva kada je u Varaždinu na srazu istoimenog domaćina i Hajduka u tri navrata propustio dosuditi kazneni udarac za goste što je dovelo do intervencije VAR-a uz čiju pomoć je ispravio propuste.

Pajač je pak u 22. kolu Prve HNL u dvoboju Slaven Belupa i Hajduka nakon duela Božića i Jaira prvo dosudio prekršaj za domaćine da bi nakon intervencije VAR-a pokazao na bijelu točku za Bile.

Na Cipru pomoć video tehnologije hrvatski suci nisu imala obzirom da tamošnji savez još uvijek nije implementirao VAR u natjecanja pod svojom nadležnosti.

Cipar se pak tako pridružio Grčkoj i Saudijskoj Arabiji kao destinacije u kojima su hrvatski djelitelji nogometne pravde ove sezone odradili posao dok je Hrvatski nogometni savez još uvijek negativnog stava kada je u pitanju dolazak stranih sudaca u domaća nogometna natjecanja.

Ljestvica:

Komentiraj