Patrik Macek/PIXSELL

Pejčinović Burić u službenom posjetu Vatikanu

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić u srijedu je boravila u službenom posjetu Vatikanu, izvijestilo je danas Ministarstvo.

Pejčinović Burić svoj je posjet Vatikanu počeka audijencijom kod Pape Franje.

Domaćin posjeta ministrice bio je Tajnik za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher. U razgovoru s nadbiskupom istaknuti su tradicionalno odlični odnosi između dvije države utemeljeni na povijesnom partnerstvu i međusobnom razumijevanju.

Na sastanku se razgovaralo i o situaciji u Jugoistočnoj Europi i proširenju Europske unije te značaju europskog pristupnog procesa za stabilnost tih država. Poseban naglasak stavljen je na položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini. Bilo je govora i o hrvatskom predsjedanju Vijećem Europske unije, o pripremama za ulazak u Schengen i euro područje, kao i o procesu kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca.

Tijekom posjeta Svetoj Stolici ministrica se sastala i s državnim tajnikom Njegove Svetosti kardinalom Pietrom Parolinom, a posjetila je i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima gdje je obišla Zavod, upoznala se s njegovom poviješću te razgovarala s rektorom Zavoda msgr. Božom Radošem.

Komentiraj