Patrik Macek/PIXSELL

Pejčinović Burić u službenom posjetu Maroku

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić boravi u službenom posjetu Maroku, prvom posjetu na razini ministara vanjskih poslova nakon dvadeset godina, i susrela se s marokanskim predsjednikom vlade Saâdeddinom El Othmanijem, predsjednikom Donjeg doma parlamenta Habibom El Malkijem te ministrom za administraciju nacionalne obrane Abdellatifom Loudiyijem, priopćio je u petak MVEP.

Tijekom susreta sugovornici su pozdravili dobre bilateralne odnose dviju država te naglasili potrebu intenziviranja svih oblika suradnje, s naglaskom na gospodarsku.

Uz bilateralne odnose, razmijenjena su mišljenja o aktualnim globalnim i regionalnim pitanjima, kao i zajedničkom odgovoru na izazove kao što su borba protiv terorizma, kriminala i nezakonitih migracija, dodaje se u priopćenju.

Dvije strane su potpisale tri međunarodna dokumenta: Memorandum o suglasnosti između Hrvatske i Maroka o sveobuhvatnom dugoročnom partnerstvu, Memorandum o suglasnosti u području zdravstva i Sporazum o suradnji u području turizma.

Također je potpisan i Okvirni sporazum između dviju vlada o suradnji u području obrane.

Komentiraj