Peđa Grbin: “Sve što zagrebemo o Žiniću je ili nezakonito ili neprihvatljivo. Što reći?”

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u utorak je u Saboru komentirao aferu sa HDZ-ovim sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem.

“Kad govorimo o Žiniću, ovo nisu prve informacije o njegovim sumnjivm aktivnostima. On je slao policiju u novinarske redakcije, a sad imamo situaciju u kojoj on uzima korist koja mu ne pripada. Gospodin Žinić mora otići, ako ne prije izbora, onda će se smjena tog gospodina dogoditi tada”, rekao je grbin novinarima u Saboru.

Dodao je da on, za razliku od predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića, u tome ne vidi medijsku histeriju.

Na novinarsko pitanje što s kaznenom odgovornošću Žinića, Grbin je rekao da sve što se dosad u medijima objavilo zaslužuje da se Državno odvjetništvo time pozabavi.

“Neće se morati puno truditi. Dovoljno je pogledati medijske objave zadnjih dana. Ako to ne budu učinili, onda znamo da je HDZ stavio svoju šapu na institucije”, rekao je Grbin.

Predsjednik SDP-a dodao je se radi o čovjeku koji je slao policiju u redakcije, koji je organizirao ilegalne koronapartije, koji je zasjeo u tuđe nekretnine. “Imao je svoje, a živio u državnom i defacto uzeo nekome kome je bila potrebnija. Sve što zagrebemo o njemu, vidimo da je ili protuzakonito ili neprihvatljivo. Što reći o takvoj osobi?”, rekao je Grbin.

Komentiraj