Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin, u velikom intervjuu za Dnevnik Nove TV, progovorio je o drami koja se događa u njegovoj stranci nakon svađe do koje je došlo na sastanku Kluba zastupnika. Ondje su pale i teške riječi, a on je predsjedniku Davoru Bernardiću rekao da ‘laže’, nakon što je ovaj rekao kako nije čuo da je Grbin dao ostavku na mjesto potpredsjednika Odbora za Ustav Hrvatskog sabora.

Kao gost Dnevnika Nove TV prokomentirao je razloge ostavke kao i novonastalu situaciju u stranci.

“Ono što je glavni razlog za moju ostavku je činjenica da mi kontinuirano vrludamo u svojim stavovima i da ne možemo donijeti konkretnu odluku koju ćemo nakon toga provoditi idućih nekoliko dana”, prokomentirao je Grbin.

Grbin smatra kako su jučerašnje riječi Davora Bernardića “tko se ne osjeća dobro u Klubu neka ode, ima puno ljudi koji bi došli na vaše mjesto” neprimjerene te da si Zoran Milanović i Ivica Račan nikad ne bi dopustili takvo nešto.

“Ja sam mogao birati između dvije opcije. Jedna je da zabijem glavu u pijesak i pravim se da se u SDP-u ništa događa i gledam brod kako tone. Druga opcija je bila reagirati, ukazati na probleme i reći da je došlo vrijeme da te probleme počnemo rješavati. Izabrao sam ovo drugo, bez obzira na to koje će to posljedice imati za mene”, odgovorio je Grbin na pitanje novinara je li svjestan posljedica ovih svojih riječi.

Komentiraj