Grbin: “Moramo se mijenjati i jasnom politikom rješavati probleme”

SDP se mora mijenjati da ponudi jasnu politiku koja prepoznaje stvarne probleme te da predloži konkretne načine kako ih riješiti, poručio je večeras novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

U pobjedničkom govoru u sjedištu stranke, rekao je kako “već sutra želi govoriti o ključnim stvarima za Hrvatsku: nacionalnoj razvojnoj strategiji, novom ovršnom zakonu i ekonomskoj politici u koronakrizi”.

“Nudit ćemo rješenja. SDP ne smije biti samo kritizerska i pozerska stranka, nego stranka ozbiljnog i konkretnog vođenja politike”, kazao je Grbin, koji položaj predsjednika SDP-a shvaća kao vođenje “građanske i lijeve Hrvatske”.

“Biti na čelu SDP-a znači biti na čelu progresivnih opcija koje su Hrvatsku uvijek gonile naprijed. Uvijek smo to bili, i ubuduće ćemo biti”, kazao je Grbin.

On želi SDP koji “radi za sve, u kojemu rade svi”. “Trebamo biti otvorena stranka novim ljudima, ali i onima koji su otišli. Ne isključujemo, nego samo uključujuemo”, kazao je Grbin, koji je pobijedio s premoćnih 65 posto osvojenih glasova. “Zanima nas solidarnost, pravda, jednakost i sloboda”, kazao je naglašavajući kako je spreman na suradnju sa svima, jer “dobre ideje nemaju copyright”.

Njegov protukandidat Željko Kolar, koji je u drugom krugu predsjedničkih izbora osvojio 35 posto glasova, čestitao je pobjedniku i iskazao mu “punu podršku”.

“SDP- je potreban Hrvatskoj. Bez jakog SDP-a nema ni jake Hrvatske”, kazao je Kolar, dodajući da treba zatvoriti sukobe i okupiti se.

“Vrijedi se boriti za SDP, za naprednu državu i solidarno društvo”, kazao je Kolar, koji se nada da će novi predsjednik stranke uspjeti “okupiti SDP i cijelu hrvatsku ljevicu”.

 

 

Komentiraj