Peđa Grbin: “Grad Zagreb će u četvrtak dobiti većinu”

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin gostovao je u nedjelju u Dnevniku HRT-a, gdje je komentirao stanje u toj stranci.

U subotui je održana sjednica SDP-a na kojoj, rekao je Grbin, onih članova protiv kojih se imenom i prezimenom vodio postupak, nitko nije isključen iz SDP-a. “Odlukom Glavnog odbora dolazi jedno 45-dnevno razdoblje u kojem ćemo u stranci obaviti niz razgovora i vidjeti tko želi i dalje biti dio SDP-a. Što se tiče gradske organizacije u Brodu i gradske organizacije u Zagrebu, odluka o raspuštanju nije stupila na snagu jučer te jučer nitko nije prestao biti članom SDP-a”, rekao je.

Grbin je dodao da je činjenica da imaju brojne probleme sa članstvom. “Do nekih ljudi ne možemo doći i moramo sebi pogledati u oči. Strankom se na području Grada Zagreba posebice u zadnjih 10 godina nije upravljalo dobro. Sve posljedice koje gledamo u javnosti u i izbornom rezultatu tjeraju nas da povučemo određene postupke ako želimo biti bolji. Ako želimo govoriti da želimo poboljšati stanje u Hrvatskoj, ako želimo unaprijediti društvo, onda moramo krenuti od sebe. Ako naš ogranak ne funkcionira, onda moramo nešto napraviti. Pokušali smo s promjenom vodstva, nije išlo. Očito moramo napraviti dublje zahvate u članstvu i to ćemo u ovih 45 dana koji su pred nama napraviti”, poručio je.

Istaknuo je kako mu ne pada napamet špekulirati o brojkama o članstvu u stranci jer pred SDP-om je razdoblje od 45 dana i tek nakon tog razdoblja moći će reći više. Grbin je dodao da je na sjednici stranke bio oko deset sati i nije, kako se pisalo u medijima, primjetio suze, svađe niti povišene tonove. “Bila je civilizirana rasprava u kojoj su kolegice i kolege govorile kako vide budućnost SDP-a. Nakon deset sati mogu reći da sam zadovoljan kako je ta sjednica izgledala”, rekao je predsjednik SDP-a.

Upitan o suradnji s platformom Možemo! rekao je: “Velik dio onoga što je pitanje konstituiranja skupštine je dogovoren. Grad Zagreb će u četvrtak dobiti većinu. Skupština će biti konstituirana. Gradonačelnik Grada Zagreba će dobiti potporu SDP-a za sve one stvari o kojima smo mi i slične političke opcije govorile u kampanji. Promjene u Zagrebu su počele, a u četvrtak se nastavljaju”.

Komentiraj