CineStar TV, Peaky Blinders party

Peaky Blinders party u Kaptol Boutique Cinema

Uoči premijernog prikazivanja popularne britanske serije ‘Peaky Blinders’ na CineStar TV Premiere 1 kanalu, u petak 15. ožujka, će se održati veliki Peaky Blinders party u Kaptol Boutique Cinema.

Glazba u seriji je puno više od soundtracka. Ona je lik za sebe ili više narator, a svaka scena s pjesmom u njoj mogla bi se izdvojiti kao samostalni video spot. Iako muzika ni približno ne odgovara epohi u kojoj se radnja serije odigrava, svaka pjesma se na neki čudan nesvakidašnji način uklapa u radnju. Tako će se na playlisti naći neki od najvećih rock glazbenika poput White Stripesa, Johnnyja Casha, Radioheda, Toma Waitsa, Nicka Cavea, Davida Bowiea i mnogi drugi.

S početkom u 21 sat, DJ-ica Tajana Beck će žestokim ritmom rasplesati sve posjetitelje. Na partyju će biti i pop up barber shop gdje će svi posjetitelji moći izabrati frizuru prema liku iz serije te brojna druga iznenađenja. Ulaz je slobodan za sve koji su željni dobre zabave.

‘Peaky Blinders’ je gangsterska drama smještena početkom dvadesetih godina prošlog stoljeća. Kritika i gledatelji su je prozvali svojevrsnom britanskom verzijom serije ‘Carstvo poroka’ (Boardwalk Empire). Serijal pripovijeda priču o Thomasu Shelbyju i njegovoj obitelji koji predvode moćnu bandu. Ime su dobili po običaju ušivanja britvica u rubove svojih kapa, a novac zarađuju od ilegalnog klađenja, pružanja zaštite i crnog tržišta. Radnja serije je smještena u neizvjesno razdoblje u britanskoj povijesti, kada su zemlju još potresale posljedice Prvog svjetskoga rata. Peaky Blinders ima zavidnu glumačku ekipu: Sama Neilla i Cilliana Murphyja, Helen McCrory i Sophie Rundle, dok im se u drugoj sezoni pridružio i Tom Hardy.

O uspješnosti ove višestruko nagrađivane serije najbolje govori činjenica da je prošle godine proglašena najboljom dramskom serijom od strane Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti, a do danas je ukupno osvojila čak 14 nagrada struke.

Komentiraj