PBZ Invest obilježio 20 godina poslovanja

PBZ Invest je ovih dana obilježio 20 godina poslovanja, a tim je povodom u palači Dverce održana i prigodna svečanost.

PBZ Invest jedno je od najstarijih društava za upravljanje investicijskim fondovima na hrvatskom tržištu kapitala, dio industrije koja danas upravlja s oko 22 milijarde kuna u UCITS fondovima, od kojih PBZ Invest drži preko 22% udjela. Imovina, koju je PBZ Investu na upravljanje povjerilo više od 70.000 klijenata, ove je godine premašila 5 milijardi kuna.

Tommaso Corcos, glavni izvršni direktor (CEO) Eurizona je tom prigodom rekao: “Ponosni smo na naše partnerstvo s PBZ Investom, društvom koje ima značajnu ulogu kako na hrvatskom tržištu tako i u našoj Diviziji za upravljanje imovinom. Doprinos PBZ Investa i drugih društava našeg HUB-a Istočna Europa za nas je vrlo značajan u smislu kulturnog i profesionalnog doprinosa. Dijelimo zajednički pogled na ulogu industrije upravljanja imovinom koja ne teži samo ostvarenju rezultata, već i stvaranju vrijednosti za naše klijente i društvo u cjelini.”

Marin Hrešić, predsjednik Uprave PBZ Investa: “Danas možemo uživati prednosti koje nismo imali svih prethodnih 20 godina poslovanja: financijsko tržište Republike Hrvatske je dio uređenog EU tržišta, a mi smo članica Eurizona, značajnog igrača na EU i svjetskim financijskim tržištima. Posebno se želim zahvaliti svim našim klijentima: malim ulagačima, institucionalnim investitorima i poduzećima, koji su nam povjerili svoju imovinu na upravljanje. I nadalje ćemo ulagati sve naše napore kako bismo ostvarili njihove financijske ciljeve.

Komentiraj