HINA/ Daniel SPONZA

PAZIN ‘ Konstituirajuća sjednica Skupštine Istarske županije’

Četrdeset i tri od ukupno 45 županijskih vijećnika prisegnulo je na sjednici Skupštine Istarske županije koja je u ponedjeljak održana u Pazinu, čime su službeno započeli četverogodišnji mandat u županijskom predstavničkom tijelu nakon osvojenih mandata na nedavno održanim lokalnim izborima.

Obraćajući se novoizabranim vijećnicima, istarski župan Valter Flego pozvao ih je na zajedništvo, transparentan i otvoren rad te konstruktivnu raspravu kako bi svi dali svoj doprinos radu Skupštine.

“Vjerujem da, bez obzira na stranačku pripadnost, svi dijelimo jednaku ili sličnu viziju, a to je da nastavimo provoditi započete projekte te pokrenemo i brojne nove na dobrobit svih građana”, poručio je župan, pobrojavši kapitalne županijske projekte koji se očekuju u idućem razdoblju. Pozvao je sve vijećnike na “nastavak gradnje društva koje počiva na radu, znanju i inovativnosti, ali i tradiciji i istarskim temeljnim vrijednostima”.

Za predsjednika Županijske skupštine natpolovičnom većinom izabran je Valter Drandić s liste IDS-HNS-ISU-HSLS-Zeleni. Tamara Brussich izabrana je za potpredsjednicu iz redova talijanske manjine, dok je Marino Baldini s liste SDP-HSU izabran za potpredsjednika Skupštine.

Novoizabrani predsjednik Skupštine Valter Drandić zahvalio se vijećnicima na ukazanom povjerenju, istaknuvši kako će Županijska skupština biti mjesto demokratske rasprave i odlučivanja svih vijećnika te otvorene suradnje. “Siguran sam da ćemo svojim radom kao vijećnici dati doprinos razvoju Istre i boljeg života njenih građana”, poručio je.

Inače, od ukupno 45 vijećnika Županijske skupštine, 26i h je iz redova koalicija IDS-HNS-ISU-HSLS-Zeleni, osmero je iz koalicije SDP-HSU, petero iz HDZ-a te po troje iz Mosta i Živog zida.

Komentiraj