Payne odbacio optužbe Rose McGowan, ona odgovorila kako će ga sada uništiti

Sredinom kolovoza glumica Rose McGowan, poznata kao jedna od prvih koja je javno optužila Harveya Weinsteina za seksualno iskorištavanje, na Twitteru je objavila kako ju je, kada je imala 15 godina, seksualno iskoristio redatelj i scenarist Alexander Payne. Payne je dvostruki osvajač Oscara, prvi za scenarij filma „Stranputica“ sa Paulom Giamattijem  iz 2004. godine a drugi za scenarij filma „Nasljednici“ s Georgom Clooneyem iz 2011. godine. Payneov predstavnik za javnost u petak je poslao njegov odgovor portalima Deadline i Hollywood Reporter.

Payne tvrdi kako je, kada je rekla da su se sreli u osamdesetima, kada je imala 15 godina, Rose McGowan pobrkala vremenski tijek događaja. „Studirao sam na UCLA od 1984. do 1990. godine i znam da se tada nikada nismo susreli“, napisao je Payne i nastavio „Tvrdi da sam joj prikazao softcore pornić koji sam režirao za kompaniju Showtime pod drugim imenom. To je nemoguće jer nikada nisam režirao tako nešto. Ujedno nikada nisam radio za kompaniju Showtime niti sam ikada režirao pod nekim drugim imenom osim pod svojim“.

Payne nadalje navodi kako su se susreli godinama kasnije, 1991., kada je Rose McGowan došla na audiciju za kratki film, komediju, koju je on režirao za Playboy Channel. 46-godišnja Rose McGowan postala je punoljetna 5. rujna 1991. godine. „Iako nije dobila ulogu ostavila mi je poruku sa željom da je nazovem. Nisam propitivao koliko je stara s obzirom da se prijavila za ulogu za koju se tražila punoljetna osoba. Kasnije smo nekoliko puta izašli i ostali prijatelji sve ove godine“, napisao je Payne.

Na ovu objavu reagirala je Rose McGowan tako što je za Variety rekla „Moj komentar je jebeš njega i njegove laži. Rekla sam Payneu da prizna i ispriča se, što nije napravio. Rekla sam da ga ne želim uništiti, ali sada to želim. Zašto ti muškarci uvijek lažu? Sada ću ga razotkriti. Nisam jedina“.

Komentiraj