HINA/ Damir SENČAR

Pavlić s bolesnom djecom ušao u Vladu

Saša Pavlić, Riječanin koji je prije nekoliko dana pješke, s krožem na leđima, krenuo iz Rijeke prema zagrebu, stigao je u četvrtak oko 11 sati na Markov trg.

Kada je stigao pred zgradu Vlade, Markovim trgom prolomio se pljesak okupljenih.

‘Mi odlučujemo hoće li nas uopće biti. Moramo znati zaštiti svoju djecu. Što da ja tim ljudima kažem? Svi znamo što će reći, ako uopće izađu. Odcjepljeni su od naroda, odcjepljeni od svega. Zar ne možemo za stotinjak djece dati sve što treba? Ovo je pitanje svih nas, vi odlučujete što ćete čitati u novinama i na portalima. Četiri milijuna građana će kliknuti nešto besmisleno’, kazao je pred Vladom.

Saša Pavlić, zajedno s tri obitelji, potom je ušao u Vladu, a po njih je stigla glasnogovornica Sunčana Glavak.

Na Trgu bana Jelačića Sašu su dočekali roditelji s djecom za čija se prava on bori i koji će zajedno s njim nastaviti put prema Markovom trgu, prenosi Dnevnik.hr.

“Ja želim da netko posluša te roditelje”, poručio je Saša. “Otkad sam krenuo do danas razmišljam kakve me floskule čekaju gore”, rekao je u razgovoru s jednom od majki koja ga je dočekala.

Majka mu je odgovorila da ih oni koji ih trebaju čuti – ne čuju.

“Ovo je bilo najintenzivnije iskustvo u mom životu. Preporučio bih ga svakome. Te interakcije s ljudima koje sam doživio na ovom putu, to se ne može opisati. To je nešto predivno, ta energija te poruke ti zagrljaji te suze što sam doživio, to je nešto predivno. Ova je zemlja puna predivnih ljudi koji žele dobro samo nemaju prilike to pokazati”, rekao je Pavlić nakon ulaska u Zagreb za Dnevnik.hr.

Odgovarajući na pitanje što danas očekuje od Vlade kojoj će danas predati svoju poruku, rekao je kako on ne može imati nikakva očekivanja. “Svatko od nas mora postupati u skladu s vlastitom savješću. Ja ću svoju poruku prenijeti iako su je čuli, ali želim predati taj križ Vladi da ih podsjeća prilikom donošenja odluka o djeci, da malo pogledaju i da nastoje uvijek donijeti najbolje rješenje”, istaknuo je.

Komentiraj