HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

PAVLE KALINIĆ “Nije Bandić dobio izbore jer je najljepši, nego zbog toga što je napravio”

Šef zagrebačkog Ureda za hitne situacije i član užeg tima gradonačelnika Milana Bandića, Pavle Kalinić jutros je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao nadolazeću konstituirajuću sjednicu zagrebačke Gradske skupštine, koja je na rasporedu sljedećeg četvrtka, 29. lipnja.

Kalinić kaže kako u Zagrebu nema krize. “Čovjek koji je dobio šesti mandat, stari, prošli i vjerojatno budući gradonačelnik, ima dovoljno utakmica u nogama”, poručio je i dodao da se želi stvoriti dojama da je Trg maršala Tita prepreka stvaranju većine.

“U Hrvatskoj se prave svi grbavi, od Manolića naovamo, Račan – on više nije tu, valja se najveća afera, a to je Agrokor, vidimo da su abnormalne cifre i dug, firma koja nije imala šanse preživjeti, ima i olakotnih okolnosti poput malog tržišta. Ako je Pevec bio u zatvoru zbog sličnih zatvora, kako je uprava Agrokora izvan Rementinca? Znam da u Remetincu nema mjesta, ali kako bakica može završiti tamo, a neki si popravljaju frizurice?”, rekao je Kalinić.

Poručio je da je referendum oko imena Trga maršala Tita najpoštniji, a protive mu se oni koji su sigurni da će izgubiti. “Meni je čak simpatičan Zlatko Hasanbegović, imamo zajedničke neke prijatelje, odličan je znanstvenik, ali za neke stvari trebamo ljude koji su napravili nešto što se tiče gospodarstva i investicija, koji mogu stvoriti novac”, istaknuo je.

Naglasio je da je politika isključivo i jedino trgovina, a onaj tko tvrdi drugačije, kaže, nije iskren. “Nije Milan Bandić dobio izbore jer je najljepši i najbolje igra košarku i nogomet, nego zbog toga što je napravio, a i garnitura oko njega nekog vraga radi”, ističe Kalinić.

Komentiraj