Pavle Kalinić: “Ne znam kako mogu biti smijenjen, ali to ćemo vidjeti kad bude vrijeme za to”

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić u četvrtak je za N1 komentirao aktualne teme.

O pola milijuna doza cjepiva Pfizer za koje je prošli tjedan rekao da ih može nabaviti, Kalinić je rekao da je to ‘otišlo dalje’,. “Nažalost, Hrvatska to nije uzela. To je u 10 sati riješeno, nakon što je postalo jasno da Hrvatska nije u stanju bila uzeti to cjepivo”, istaknuo je Kalinić.

O masovnom cijepljenju na Velesajmu je kazao kako se svi stalno koncentriraju kako to radi Zagreb i da Zagreb to radi jako dobro i kako bismo se trebali koncetrirati kako to rade Slavonija, Dalmacija i Istra.

“Naša najpropulzivnija grana je turizam. Nama je ključna turistička sezona, da ona bude otvorena. Ako se ovaj trend nastavi, sezona nam je ugrožena. Nemamo puno drugih prihoda”, rekao je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

O najavama Tomislava Tomaševića da će tražiti od pročelnika da ponude svoj mandat na raspolaganje, kao i budućnost Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Kalinić je rekao: “Što se tiče budućnost Ureda, on je osnovan u skladu sa zakonom. Po zakonu, izbor pročelnika je baziran na natječaju. Imate testiranje, imate tri testa koja morate položiti. Mandat pročelnika traje četiri godine i onda se može razgovarati o novom kandidatu. Ne znam kako mogu biti smijenjen, ali to ćemo vidjeti kad bude vrijeme za to”.

Kalinić je na kraju komentirao i inicijativu kandidata HDZ-a Davora Filipovića, koji je rekao da bi od lokalnih čelnika tražio da objave imovinske kartice. “Ako je u skladu sa zakonom, ja nemam ništa protiv toga. Mislim da ova lokalna razina, u koju spada Grad Zagreb nema obvezu objavljivanja imovinskih kartica”, zaključio je Pavle Kalinić.

Komentiraj