Pavičić Vukičević najavila prvu smjenu, ali i otkrila što će raditi na isti način kao Bandić

Jelena Pavičić Vukičević kandidatkinja je stranke Bandić Milan 365 – stranke rada i solidarnosti za zagrebačku gradonačelnicu, a u razgovoru za RTL Danas  otkriva kako će upravljati gradom, što će promijeniti u odnosu na pokojnog šefa Milana Bandića, ali i što će zadržati.

“Prelomila sam, rekla sam to od srca, stvarno u trenucima tuge. Evo, protekla dva tjedna primila sam toliko poruka i poziva podrške, čovjek se treba zapitati nije li došlo vrijeme? Motivirana sam jako”, rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

Neće biti Bandić nakon Bandića

“On je ne samo meni, nego mnogim ljudima otvorio vrata, morala sam biti lojalna. 2020 godina donijela je mnoge izazove, moramo se referirati na tu činjenicu. Urbana obnova Zagreba je moja okosnica. Ono što neću raditi drugačije od njega je to što ću nastaviti sve socijalne programe. Drugačije ću raditi: otvoriti procese odlučivanja – mi ćemo za svaki projekt pitati građane kakav je njihov stav. Građani su prioritet. Puno smo o tome razgovarali, proteklih godina više- sada su se stvorile digitalne pretpotstavke da možemo uključiti građane”

Najavila prvu smjenu 

“Na dnevnom redu skupštine nalazi se razrješenje u Maksimiru, a bivšem ravnatelju je donesena zabrana prilaska. Pametnije je, to svima poručujem koji su na pozicijama, da odu, nego da ovako završi. U ponedjeljak će biti formalno smijenjen”

Funkcioniranje grada

“U gradskoj skupštini je 3000,  u Holdingu 7800 je zaposlenih. U ZET-u je 3800 djelatnika, vozači većinom.  Smatram da grad ne bi mogao funkcionirati bez toliko zaposlenih,  svaki čovjek mora imati priliku dati svoj maksimum na poslu”.

“Zapošljava se sustavom sistematizacije, nitko se ne mora bojati.”

Oslanjanje na EU fondove

“Mogli smo ne graditi škole i vrtiće, ali smo odlučili suprotno. Tu se rađaju djeca. Mi smo likvidni, što se tiče gubitka mi smo bili u obvezi kako napraviti plan kako ćemo pokrivati dugove. Oslanjat ćemo se na fondove EU”.

O Kaliniću i mogućim zamjenicima 

” Pavle Kalinić je moj prijatelj, on je sjajan zaposlenik”, rekla je vezano uz nadolazećim izbore.

“Bit će iznenađenja, vjerujte mi. Nismo razgovarali o tome hoće li na listi biti Natalija Prica. Tek danas sam prihvatila kandidaturu. Ona je s nama od početka, od 2015. godine, predsjednica je stranačke mladeži. Dobro surađujemo”.

 

Komentiraj