Pavić Šimetin: “Škole ostaju u učionicama”

Škole ostaju u učionicama, izjavila je za N1 zamjenica ravnatelja i voditeljica Službe za školsku medicinu, mentno zdravlje i prevenciju ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Ivana Pavić Šimetin.

Iznijela je podatke da je koronavirusom zaraženo manje od 0,15 posto djece u Hrvatskoj, odnosno 744 njih, od kojih manje od sedamsto ide u školu.

U samoizolaciji je 9.500 djece, što je “nešto manje od dva posto školaraca”. “U odnosu na ukupan broj djece u Hrvatskoj, to nisu veliki brojevi”, kazala je i naglasila kako su ponosni time što je “i dalje 80 posto škola u učionicama”.

Tako će i ostati. “Nastava ostaje u učiniocama. Za djecu je učionica najprirodnije okruženje, a u njoj se mogu i bolje nego kod kuće provoditi epidemiološke mjere”, kazala je Pavić Šimetin.

Trenutno je dvadeset srednjih škola online, 130 kombiniraju učioničku nastavu s online nastavom. “150 škola je ukupno ili djelomice online, šo je 12 ili 13 posto škola, ali i one koje su na daljinu, to su na dva tjedna, koliko traje samoizolacija. Kad to završi, vraćaju se u učionice”, kazala je Ivana Pavić Šimetin.

Komentiraj