epa

Pavić protiv Dodiga u finalu mješovitih parova

Hrvatski tenisači Mate Pavić i Ivan Dodig bit će na suprotnim stranama u finalu mješovitih parova na drugom Grand Slam turniru sezone, Roland Garrosu.

Nakon što je to Paviću i kanadskoj tenisačici Gabrieli Dabrowski to uspjelo još jučer, hrvatsko-tajvanski para Ivan Dodig – Latisha Chan je finale izborio u srijedu pobijedivši u polufinalu kolumbijsko-njemačku kombinaciju Robert Farah – Anna-Lena Groenefeld 4-6, 7-5, 10-8.

Pobjednici Australian Opena u mješovitim parovima, Pavić i Dabrowska, probili su se do finala Roland Garrosa pobijedivši u polufinalu Slovenku Katarinu Srebotnik i Meksikanca Santiaga Gonzaleza sa 6-4, 6-4. Finale mješovitih parova na rasporedu je u četvrtak.

Hrvatsko finale mogli bi vidjeti i u konkurenciji muških parova. Mate Pavić i Oliver Marach su u utorak ušli u polufinale pobijedivši u reprizi finala Australian Opena Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha sa 3-6, 6-4, 6-3, dok su Nikola Mektić i austrijski tenisač Alexander Peya u četvrtfinalu nadigrali indijsko-francusku kombinaciju, Rohana Bopannu i Edouarda Roger-Vasselina sa 7-6 (4), 6-2.

Pavić i Marach će za mjesto u finalu igrati protiv Španjolaca Feliciana i Marca Lopeza, dok će Mektić i Peya igrati protiv Francuza Pierrea-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta.

Komentiraj