Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, nakon šestosatnog pregovaračkog sastanka vladina i sindikalnog izaslanstva o novom temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za javne službe, izjavio je u četvrtak navečer kako misli da su stvarno finalizirali stavove te najavio kako će se u ponedjeljak ujutro ponovno naći na finalizaciji te kako misli da su pri kraju pregovora.

Sindikati će provesti savjetovanja, Vlada svoju proceduru, rekao je Pavić i izrazio zadovoljstvo tijekom pregovora te dodao da su prošli sve komponente prijevoza, sve članke te kako je dogovoreno da, zbog vremenskog tjesnaca, sve što je sporno ostave kako je bilo i prije.

“Pregovori su vođeni u dobroj vjeri i dobrom duhu i zadovoljan sam u kojem smjeru idemo”, ocijenio je ministar Pavić u izjavi novinarima. Uvijek ima otvorenih stavki, ali vjerujem da smo se usuglasili i da u ponedjeljak završavaju pregovori. Pokušat ćemo usuglasiti još tih nekoliko stavki, dodao je Pavić.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) Ivica Babić ocijenio je da su pregovori bili zahtjevni, ali da su protekli u uljuđenoj atmosferi uz obostrano uvažavanje argumenata, kao što je rekao i ministar, te dodao da će posljednji sastanak biti u ponedjeljak.

Napominjući kako iznosi osobno mišljenje, ustvrdio je kako imaju “dobar prolaz” te da mu se čini kako će u ponedjeljak to sve uspješno završiti. Ostale su još neke stvari koje trebamo iščistiti, no da sada nije prilika o tome govoriti iz vrlo jednostavnog razloga jer želimo, u dobroj atmosferi u kojoj su vodili pregovore, u dobroj vjeri ih i završiti interno.

Kada bude gotovo o svemu ćemo vas izvijestiti, izjavio je Babić novinarima.

Komentiraj