‘Bolje sam živio sa 4200 kuna u RH nego s 12000 u VB’

Patrik Macek/PIXSELL

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić sinoć je u emisiji ‘Otvoreno’ HRT-a komentirao izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je prije nekoliko dana rekla da bi prosječna plaća u Hrvatskoj trebala biti 7500 kuna.

Pavić je ponovio riječi premijera Andreja Plenkocića da ‘Vlada ne može dekretom odrediti kolika će biti prosječna plaća’.

“Kroz tri porezne reforme rasteretili smo gospodarstvo i fizičke osobe za oko 6 milijardi kuna. Sve to je dovelo do povećanja potrošnje i rasta plaća. U prve dvije godine mandata prosječna plaća je porasla 710 kuna. Imamo nikad manju nezaposlenost, koja je manja od zemalja eurozone. Raste nam i zaposlenost. Vidimo pozitivne trendove”, pohvalio je Pavić.

Na konstataciju voditelja Mislava Togonala da su u drugim državama zapadne Europe puno veće plaće i da se bolje živi, ministar Pavić je rekao da je živio u Velikoj Britaniji i da su tamo troškovi puno veći i da je bolje živio sa 4200 kuna u Zagrebu nego s 12 tisuća kuna u Velikoj Britaniji.

“Ne možete uspoređivati kruške i jabuke. Ljudi u Velikoj Britaniji i Irskoj do 40. godine života žive sa svojim cimerima”, dodaje ministar.

Komentiraj