Pavasović Visković: “Tužiteljica Alerić Puklin dala je zahtjev za razrješenjem”

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, koji zastupa Gorana Puklina, supruga tužiteljice Mirele Alerić Puklin, u utorak je za N1 otkrio da je Alerić Puklin predala zahtjev za razrješenjem.

“Koliko sam upoznat, ona je iz svojih osobnih razloga zbog nepovjerenja u njenu poziciju koje cijela situacija stvara dala zahtjev za razrješenjem”, kazao je Pavasović.

Dodao je da je njegov klijent pojasnio porijeklo spornog novca,

“Objasnio je odakle je novac, kako je došlo do cijele situacije, porijeklo novca, pojasnio je i omotnicu u kojoj se novac nalazi. Taj novac bio je u više omotnica na kojima je bio određeni rukopis. Taj rukopis je rukopis mog klijenta i članova njegove obitelji. Obrana je predložila vještačenje tih rukopisa i vještačenje starosti tinte da ne bi netko tvrdio da je to svježe napisano. Vidjet će se i da su te omotnice vrlo stare. Omotnice vrlo lako kupe biološke tragove i otiske prstiju pa smo predložili da se to vještači. Potpuno je nemoguće da je taj novac Kovačevićev a da niti na jednoj novčanici nije pronađen njegov trag. Bit će pronađeni samo tragovi Puklina, a to govori da se Državno odvjetništvo malo prenaglilo”, kazao je Pavasović.

Istaknuo je da ako je njegov krimen to što novac nije držao u banci, s tim bi se trebala baviti Porezna uprava. Dodao je i da se njegov drugi klijent i Dragan Kovačević poznaju. “Žive u istom haustoru, ali nikakvog poslovnog odnosa nije bilo niti takve razine intimnost da bi on za njega skrivao novac.”

“Policija ima konstrukt da je provaljeno u neku Kovačevićevu šupu i da su od tamo iznesene torbe i da bi to trebao biti taj novac pronađen kod Puklina. Međutim, cijeli taj prostor garaže i zgrade pokriven je video nadzorom. Mi smo zatražili da se hitno izuzme taj video nadzor jer će se vidjeti da Puklin nikada nije ušao u prostor gdje se nalaze Kovačevićeve šupe”, rekao je odvjetnik.

EKSKLUZIVNO: Kako je prateći Kovačevićeve torbe USKOK zaplijenio sumnjive milijune supruga zagrebačke tužiteljice

Komentiraj