Pavasović Visković: “Dezinformacija je da je vozač kosovskog autobusa od prije poznat policiji i da je zaspao za volanom”

Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik 52-godišnjeg vozača autobusa u kojem je proteklog vikenda poginulo 10 osoba  komentirao je podizanje kaznene prijave za izazivanje nesreće te određivanje istražnog zatvora protiv vozača.

Pavasović Visković kazao je da je ispitano troje svjedoka te dodao da ne bi govorio ono što su oni rekli.

“Radi se o tajnim stvarima. Nije nam to dopušteno iznositi u javnost. Oni nemaju nekih relevantnih saznanja o ishodu postupka”, kazao je Pavasović Visković u razgovoru za RTL Danas i naglasio kako je dezinformacija da je vozač zaspao i da je otprije poznat policiji.

“To se pojavilo u eteru kao dezinformacija i ona je netočna. Ništa za sada nije rekao. Ne bih govorio o načinu na koji ćemo se braniti. Prerano je, gospodin je potresen tragedijom i za sada je šutio”, kazao je.

O mogućnosti vođenja kaznenog postupka na Kosovu

“Bilo je nekoliko nesreća gdje su zemlje odakle je bilo i okrivljena osoba i žrtve preuzele kazneni postupak. Ne znam ima li Hrvatska u ovom trenutku s Kosovom ugovor takve vrste. To je opcija koja je na stolu, vidjet ćemo se hoće li se to dogoditi”, kazao je.

“Ukoliko mu se krivnja dokaže, svatko tko je suđen u RH, a državljanin je druge zemlje može pod određenim uvjetima zatražiti da kaznu izdržava u domicilnoj zemlji. Ukoliko dođe do takvog ishoda razmišljat ćemo o toj opciji”, kazao je Pavasović Visković.

Kazao je i da nije točna informacija da je vozač otprije poznat policiji.

“Kod ovakvih događaj koji su medijski jako praćeni imate kakofoniju informacija koje dolaze iz razno raznih izvora. Nije poznat otprije policiji, radi se o čovjeku besprijekorne biografije do sada. To je dezinformacija kao priča da je zapao za volanom”, kazao je.

Pavasović Visković je kazao i da će vozač u budućnosti sigurno iznositi obranu.

“U ovom trenutku ne bih puno špekulirao o tome jer je potresen svime što se dogodilo. 10 ljudi je poginulo i nije toliko razmišljao o svojoj sudbini koliko o onome što se oko njega dogodio. Sigurno će u jednom trenutku, odlučit ćemo o načinu na koji ćemo se braniti ali još je prerano”, zaključuje Pavasović Visković.

Komentiraj