Pavao Miljavac o Skeji: “Meni je to već dosadno. Oni u Oluji nisu ni sudjelovali”

Predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovjednik Marko Skejo i ove godine obilježio je obljetnicu Oluje u Kninu uzvikujući “Za dom spremni”. Dok su predstavnici nekoliko braniteljskih udruga na trgu u Kninu polagali vijence za spomenik palim braniteljima, Skejo je održao govor u kojemu je rekao da je ‘hrvatska vojska srpskoj kobri satrala glavu’.

Umirovljeni general Pavao Miljavac komentirao je dolazak Skeje u knin i uzvikivanje ‘Za dom spremni’. “Meni je to već dosadno. Odajem pijetet poginulim HOS-ovcima, ali trebaju vidjeti govor Tuđmana kad je rekao da smo nastavili s tim govorima, pitanje je bismo li imali Hrvatsku. Nije mi jasno zašto to toliko forsiraju. Neka sami ljudi procjene što to znači. Ako baš hoćete, oni u Oluji nisu sudjelovali, ali uzimaju si za pravo da uzimaju dio javnog prostora”, rekao je Miljavac za N1.

Sam Skejo novinarima je rekao da su oni ‘živa povijest’. “Ovo je legalni pozdrav. Klicat će kad se hrvatska zastava diže i himna pjeva, oni će klicati Za dom spremni. Za ovu državu je poginula krema hrvatskih ratnika koji su dali svoju krv. To bi najveća povijesna sramota bila da se ukine taj pozdrav”, rekao je.

Marko Skejo i ove godine u Kninu, nije prošlo bez ‘Za dom spremni’

Komentiraj