Dusko Jaramaz/PIXSELL

PAULETIĆ KOMENTIRAO PRIJAVU PROTIV THOMPSONA “Pa tko tu koga, da prostite, zaje****?”

Zamjenik tehničkog ministra turizma Robert Pauletić u subotu je preko Favebooka reagirao na poliicjsku prijavu protiv pjevača Marka Perkovića Thompsona, koju je zaradio na koncertu u Kninu, zbog ‘glasnog vikanja ‘Za dom spremni’.

>> NAKON KONCERTA U KNINU Thompson zaradio prekršajnu prijavu zbog glasnog vikanja ‘Za dom spremni’

Pauletić u svojoj objavi opisuje scene koje je vidio u Rimu, gdje je bio na jednoj nogometnoj utakmici. Objašnjava kako je Stadion Olimpico ‘ukrašen’ obeliksom i pločama sa imenom Benita Mussolinija. Usporedio je to sa slučajem Thompsona i pozdravom ‘Za dom spremni’.

Objevu Roberta Pauletića prenosimo u cijelosti:

“Thompsona u Kninu policija ispitivala i prijavila zbog stiha “Za dom spremni”. Ne bih se puno izjašnjavao o tom slučaju, samo bih objavio fotodokument (od ukupno tri fotografije). Bio sam godine 2013. u Rimu na utakmici Roma-Inter. Stadion Olimpico. Na ulazu u stadion (slika 1) koči se divovski obelisk na kojem piše MUSSOLINI.

Uđeš unutra na stadion, eto ti goleme ploče, i to očito nedavno renovirane (slika 2) na kojoj piše: “23. ožujka 1919. Mussolini je osnovao fašističke borbene odrede” (fašističke odrede koji su mi, usput rečeno, u Drugom svjetskom ratu u Istri strijeljali dida, Petra Pauletića).

Posvuda (ali posvuda!) oko stadiona na tlu piše DUCE DUCE DUCE (također friško obnovljeno!), a eto i slike 3 koja pokazuje kako to izgleda. Sve to isto tako stoji i danas, godine 2016., usred Rima i EU.

Kad dođeš na Olimpico, osjećaš se kao da si došao u 1934. godinu, samo čekaš da se odnekud pojavi Mussolinijev zet, grof Galeazzo Ciano, i pozdravi “romanamente”!

Sad to pokušajte prenijeti u naše krajeve i zamislite obelisk ispred Maksimira na kojem piše PAVELIĆ, unutra ploča na kojoj stoji “3. rujna 1941. Jure Francetić osnovao je Crnu legiju”, a na tlu svuda piše POGLAVNIK POGLAVNIK POGLAVNIK. Nezamislivo, je li tako?

Eto, kod nas policija ispituje i prijavljuje pjevača koji u sklopu pjesme izgovori pozdrav koji čak nije ni izvorno ustaški, nego ima šire, povijesne konotacije. Pa tko tu koga, da prostite, zajebaje?!”, napisao je Pauletić.

Thompsona u Kninu policija ispitivala i prijavila zbog stiha “Za dom spremni”. Ne bih se puno izjašnjavao o tom slučaju,…

Posted by Robert Pauletić on Saturday, August 6, 2016

Komentiraj