Paul Simon prodao svoj glazbeni katalog Sony Music Publishingu

Paul Simon prodao je svoj aktualni katalog pjesama Sony Music Publishingu. Tako Sony Music Publishing sada posjeduje sva prava na hitove ove glazbene legende, uključujući ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Mrs. Robinson ‘, ‘Still Crazy After All These Years’ itd. Pjesme koje je Simon napisao u periodu rada Simona i Garfunkela također su uključene u ugovor. Paul Simon je tim povodom izjavio: „Zadovoljan sam što će Sony Music Publishing biti čuvar mojih pjesama u narednim desetljećima. Karijeru sam započeo u Columbia / Sony Records i čini mi se prirodnim produžetkom raditi i sa izdavačkom stranom.”

Prema Billboardu, 79-godišnji glazbenik zaradi godišnje oko 945 000 dolara od streamova, prodaje i radijske reprodukcije svoje kolekcije pjesama. Simon se povukao s pozornica oproštajnom turnejom 2018. godine, ‘Homeward Bound – The Farewell Tour’, koja je zaključena emotivnim koncertom u Queensu u New Yorku. Zahvalivši svojim obožavateljima tom je prilikom na koncertu rekao: “Više mi se čini sudbina nego slučajnost da bih trebao odraditi posljednju predstavu na posljednjoj turneji u parku Flushing Meadows Corona. Mogao sam voziti bicikl od kuće do parka za otprilike 20 minuta dok sam bio dijete. Ali ovo je oproštaj od oproštaja. Hvala svima, bilo mi je super. ”

U prethodnoj izjavi Simon je priznao da, iako ga je “uznemiravalo” opraštanje od nastupa uživo, također donekle osjetio “olakšanje”. Tada je objasnio: „Često sam se pitao kakav bi bio osjećaj doći do točke kada bih razmišljao o tome da svoju izvođačku karijeru dovedem do prirodnog kraja. Sad znam: čini me malo uznemirujućim, dirljivim i donekle olakšanjem. Volim stvarati glazbu, glas mi je i dalje jak, a moj je bend odličan, sastavljen od izvanredne skupine nadarenih glazbenika. O glazbi neprestano razmišljam. Vrlo sam zahvalan na ispunjenoj karijeri i, naravno, najviše publici koja je u glazbi čula nešto što im je dirnulo srce.”

Međutim, Simon se ipak vratio na pozornicu uživo kako bi zatvorio festival Outside Lands u San Franciscu u kolovozu 2019. godine.

 

Komentiraj