Paul Newman nije htio posljednje dane svog života provesti u bolnici

Navršava se 14 godina od smrti Paula Newmana, jednog od rijetkih holivudskih glumaca koji nije volio slavu niti ono što mu je popularnost donosila. Bio je jedan je od najvećih zvijezda u povijesti Hollywooda, ali i filantrop i humanitarac. Za Oscara je kao glumac bio nominiran čak 9 puta, a dobio ga je tek za glavnu ulogu u filmu ‘Boja novca’. Tada je imao 61 godinu. Godinu ranije dobio je i Oscara za životno djelo.

Nedugo nakon što je napustio glumu, u medijima se pojavila vijest da poznati glumac boluje od raka pluća. Nažalost, liječnici su bolest otkrili u poodmakloj fazi kada je liječenje bilo praktično nemoguće. Ipak, bilo je liječnika koji su davali optimistične prognoze i Paul se kemoterapijom borio protiv bolesti. Međutim, sredinom 2008. godine, kada je vidio da kemoterapije ne daju rezultate i da je bolest uznapredovala mnogo više nego što je očekivao, Paull je napustio bolnicu, vratio se u svoju kuću gdje ga je čekala supruga Joan.

Jednostavno, odlučio je da ne želi posljednje dane svog života provesti sam u bolnici, već u kući u kojoj je proveo najljepše trenutke života, okružen ljudima koji ga vole.

Paul Newman je preminuo u svojoj kući 26. rujna 2008. godine.

Komentiraj