Patti Smith obilježit će 80. rođendan Boba Dylana prigodnim nastupom na otvorenom

Patti Smith bi trebala ovog proljeća proslaviti 80. rođendan Boba Dylana na prigodnom nastupu na otvorenom. Prema pisanju Rolling Stonea, Patti Smith će se popeti na pozornicu na proljetnom festivalu na otvorenom kulturnog parka Kaatsbaan koji će se održati u kampusu od 153 hektara u Tivoliju u državi New York tijekom posljednja dva vikenda u svibnju od 20. do 23. i od 27. do 30. svibnja.

Patti Smith će nastupiti zajedno sa svojim dugogodišnjim kolegom iz benda Tonyjem Shanahanom 22. svibnja – dva dana prije nego što Dylan napuni 80 godina. Njih dvoje bi trebalo izvesti “izvorne pjesme i poeziju kao i Dylanova djela” pred ograničenom, socijalno distanciranom publikom. Kompletna manifestacija najavljena je uz obavezno pridržavanje državnih smjernica za sprječavanje širenja koronavirusa, prihvaćajući manje od tri posto uobičajenih kapaciteta mjesta predviđenih za ovaj događaj. Također će biti na snazi ​​mjere koje uključuju razdvojeno sjedenje, obvezne maske i precizan vremenski dolazak.

„Nakon uspjeha našeg Ljetnog festivala 2020. godine, koji je bio izravan odgovor na izazove s kojima se suočava naša industrija u jeku pandemije COVID-19, oduševljeni smo što predstavljamo ovaj uvodni proljetni festival. Tijekom devet tjedana Ljetnog festivala Kaatsbaan će podržati preko 100 umjetnika iz  New Yorka ”, objasnila je izvršna direktorica Sonja Kostich, te dodala: „Ovog proljeća uvelike prošireni program neće podržati samo umjetnike plesa već i glazbu, poeziju, vizualne i kulinarske umjetnosti, kao i brojne istaknute pojedince koji rade iza kulisa kako bi festival zaživio. Kaatsbaan se također zalaže za zdravlje i živost našeg lokalnog gospodarstva, a Proljetni festival pruža mogućnosti za lokalni gospodarski rast koji uključuje uzbudljiva nova partnerstva.”

Komentiraj