EPA/ABED AL HASHLAMOUN

Patrijarh Svete zemlje govorio o “vrlo teškoj stvarnosti” regije

Kršćani iz cijelog svijeta kao i turisti i mještani okupili su se u ponedjeljak u Betlehemu da dočekaju Božić u gradu koji se smatra Isusovim rodnim mjestom.

Glasnogovornik izraelskog ministarstva turizma je rekao da se tijekom Božićnih blagdana u tom gradu na Zapadnoj obali očekuje oko 150.000 hodočasnika i turista.

Nadbiskup Pierbattista Pizzaballa, latinski patrijarh Jeruzalema, odnosno čelnik Katoličke crkve u Svetoj zemlji, predvodio je tradicionalnu božićnu procesiju od Jeruzalema do Betlehema gdje je došla tijekom popodneva.

Pizzaballa je u svojoj božićnoj  poruci u Betlehemu govorio o “vrlo teškoj stvarnosti” regije spomenuvši “nasilje, političke probleme i napetosti”.

“Ne možemo promijeniti političko stanje, no možemo promijeniti način na koji živimo te situacije u našim obiteljima”, rekao je.

Lokalni i strani zborovi će pjevati na središnjem betlehemskom trgu u blizini Bazilike Rođenja Isusovog do mise polnoćke koju će patrijarh održati u nazočnosti palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa i drugih dužnosnika i katoličkih diplomata.

Komentiraj