Paški most zatvoren za sav promet, vjetar stvara probleme i na autocestama i pomorskom prometu

Zbog jakog vjetra za sav je promet zatvoren Paški most, javlja Hrvatski autoklub. Promet je dopušten samo za osobna vozila na: autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC27 preko Gračaca); autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC3 preko Gornjeg Jelenja; dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na državnoj cesti od čvora do mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Senja do Karlobaga zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupine vozila).

Prometna nesreća na autocesti A1 između odmorišta JASENICE i tunela ČELINKA (234+000 km) u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h zbog olujnog vjetra.

Povremena usporavanja su u gradskom prometu zbog veće gustoće prometa i na cestama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

Kolona vozila na autocesti A3 između čvora LUČKO i čvora BUZIN u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Kolona vozila proteže se oko 1 km.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen te katamaranske linija Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Teretna vozila na ulaz u zemlju na prijelazu Tovarnik čekaju oko četiri sata, dok su čekanja na izlaz iz zemlje oko dva sata na prijelazima Bajakovo i Tovarnik.

Komentiraj