Pas odveo policiju do mjesta teške automobilske nesreće i spasio vlasnika

Autor:

Screenshot YouTube

Jednogodišnju kuju Tinsley usporedili su s legendarnom Lassie nakon što je policiju odvela na mjesto teške automobilske nesreće u kojoj je ozlijeđen njezin vlasnik, koji je u trenutku kada su ga pronašli patio od hipotermije.

Jednogodišnja Tinsley, koja pripada pasmini Shiloh ovčara, puno većeg rođaka njemačkog ovčara, u ponedjeljak kasno navečer pretrčavala je autocestu na granici New Hampshirea i Vermonta, ponukavši vozače da pozovu prometnu patrolu.

Kad su policajci uočili kuju, pokušali su je uhvatiti, no ona je nastavila trčati te ih je odvela u Vermont, gdje su uočili rupu u zaštitnoj ogradi i pronašli teško oštećen prevrnuti kamionet.

Dvije osobe koje su se u njemu nalazile ispale su iz vozila i već su patile od hipotermije. Jedna od njih bila je Tinsleyin vlasnik.

“Ubrzo je postalo očito da je Tinsley dovela policajce do mjesta nesreće i ozlijeđenih osoba”, objavila je policija New Hampshirea u priopćenju na svojoj Facebook stranici.

“Shvatili su da im pas nastoji ukazati na nešto jer je cijelo vrijeme pokušavao od njih pobjeći, ali tako da ih je tjerao da ga i dalje slijede”, opisao je događaj policajac New Hampshirea Daniel Baldassarre za lokalni novinski kanal WCVB.

“Kao da nam je pokušavala reći: ‘slijedite me, slijedite me’. Mi smo tako i napravili. Bili smo u nevjerici kada smo otkrili oštećenu zaštitnu ogradu i pogledali u smjeru u kojemu je gledala Tinsley. Nekako to uspoređujem sa, za one koji se sjećaju, stvarnom pričom o ‘Lassie’, koja je dovela pomoć ljudima u nevolji”, ispripovijedao je Baldassarre.

“Dok su pripadnici hitne spasilačke službe pružali hitnu medicinsku pomoć ozlijeđenima, pas je “mirno sjedio uz svojega vlasnika”, rekao je kapetan Jack Hedges iz vatrogasne jedinice Hartford.

Vlasnik psa, Cam Laundry, nasreću nije teže ozlijeđen u nesreći. Rekao je da će Tinsley biti nagrađena jer je pokazala takvu odanost i inteligenciju.

“Ona je moj mali anđeo čuvar”, rekao je za WCVB. “Pravo je čudo što je bila toliko inteligentna da postupi kako je postupila.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.