Partnerstvo Vlade i Zagreba za izgradnju Nacionalne dječje bolnice

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u ponedjeljak je najavio prvi konkretni potez za izgradnju Nacionalne dječje bolnice u zagrebačkom Blatu, na mjestu na kojem je prije gotovo 30 godina stala gradnja Nacionalne sveučilišne bolnice, čije nedovršeno zdanje od tada propada.
Zagrepčani su, podsjetimo, 1970-ih godina na referendumu odlučili uplaćivati 1,5 posto doprinosa za financiranje nove bolnice. “Vrijeme rata zaustavilo je izgradnje bolnice… Poslije je bilo i pozitivnih i politikantskih ideja da će se gradnja nastaviti”, rekao je Kujundžić novinarima na svečanom potpisivanju partnerstva Vlade i Grada Zagreba za izgradnju Nacionalne dječje bolnice.
Druga faza projekta je, nakon otvaranja dječje bolnice, otvoriti Nacionalnu sveučilišnu bolnicu. Kujundžić kaže kako je to neophodno jer su pojedine zgrade u kojima su zagrebačke bolnice stare više od stotinu godina. ‘Ne daj Bože jačeg potresa – zbog dotrajalosti ne znam što bi se dogodilo’, naglasio je Kujundžić. Dodao je i kako se kolege iz inozemstva ‘čude skromnim uvjetima u kojima se radi vrhunska medicina’.
Ministar je dodao kako je otpisivanje današnje izjave točka s koje se može samo naprijed, a ne natrag, prenosi tportal. “Tender za studiju izvodivosti je raspisan i vjerujemo da ćemo uz sve poteškoće napraviti prvo Nacionalnu dječju, a onda Sveučilišnu bolnicu”, poručio je.

Komentiraj