PARIZ Evakuiran Champs-Elysees, osumnjičenik se autom zabio u policijski kombi

Pixabay

Francuska je policija u ponedjeljak poslijepodne evakuirala Champs-Elysees u Parizu zbog incidenta u kojem se osumnjičeni napadač automobilom zabio u policijski kombi, javljaju svjetske agencije.

Dužnosnici iz Pariza navode da je osumnjičenik uhićen nakon što se zabio u policijski kombi koji je bio parkiran na ulici, jednoj od najpopularnijih turističkih destinacija u gradu.

Francuski mediji navode kako se vozač namjerno zabio u policijski kombi, a u automobilu napadača pronađeno je oružje i eksploziv. Vozač je prilikom uhićenja pao u nesvjest, te je teško ozlijeđen, navode tamošnji mediji.

Nacionalna žandarmerija dodala je da nitko nije ozlijeđen u incidentu. Svjedoci kazuju o zapaljenom automobilu i policiji koja je raščišćavala ulice. Službeni profili na društvenim mrežama policije i srugih službi pozivaju ljude da izbjegavaju to područje.

Napadač odan Islamskoj državi ubio je u trvanju policajca na istom mjestu, samo nekoliko dana prije prvog kruga predsjedničkih izbora. Francuska je i dalje u izvanrednom stanju, nakon niza terorističkih napada Islamske države.

Komentiraj