EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Papa u Milanu

Papa Franjo susreo se u subotu sa stanovnicima siromašne četvrti Milana prigodom posjeta u okviru kojega će potom posjetiti katedralu te zatvor, a prije mise pred 700.000 osoba u Monzi.

Zvona približno 1000 crkava u biskupiji zazvonila su kad je Papa jutros sišao iz svojeg zrakoplova u zračnoj luci Milan-Linate.

Papa se prvo zaustavio u Case Bianche na istočnoj periferiji grada. “Radi se o simboličnom izboru. Papa je želio otići u središte Milana posjetivši prvo periferiju”, objasnio je svečenik Augusto Bonora.

Oko 10.000 stanovnika te siromašne četvrti gdje živi miješano stanovništvo, kao i iz susjednih četvrti, skupilo se da vidi i čuje Papu.

Nakon susreta s vjerskim uglednicima, Papa će kasno ujutro održati molitvu Angelusa na trgu ispred Duoma, milanske katedrale, u povijesnom središtu grada, prije nego posjeti zatvor San Vittore.

Iza zatvorenih vrata trebao bi se susresti sa zatvorenicima i članovima osoblja te potom s njih stotinjak podijeliti ručak koji su pripremili zatvorenici a sastoji se od rižota, milanskog odreska i panna cotte.

Papa će se potom odmoriti unutar zatvorskog kruga te potom posjetiti Monzu.

Tamo će u velikom gradskom parku održati misu pred 700.000 vjernika s više od 9000 članova zbora. Dan će završiti na stadionu San Siro susretom s više desetaka tisuća mladih.

Oko posjeta je angažirano više od 2500 pripadnika snaga sigurnosti.

Komentiraj