EPA/ANGELO CARCONI

Papa prvi puta posjetio anglikansku crkvu u Rimu

Papa Franjo  u nedjelju poslijepodne prvi je  puta posjetio crkvu Svih Svetih, što je prvi posjet nekog pape anglikanskoj crkvi u Rimu i u toj je prigodi rekao da je put zbližavanja ponekad spor i nesiguran.

“Prije više od 200 godina održana je prva anglikanska liturgijska služba u Rimu za skupinu engleskih državljana”, posjetio je Papa tijekom propovijedi.

“Tijekom dva stoljeća promijenile su se brojne stvari između katolika i anglikanaca, koji su se u prošlosti gledali s nepovjerenjem i neprijateljstvom, a danas se prepoznajemo po onome što smo stvarno, braća i sestre u Kristu”, nastavio je Papa.

“Zahvalimo Gospodinu jer je sve jača želja između kršćana za bliskošću, kao što svjedoči zajednička molitva”, dodao je papa Franjo.

U listopadu 2016., Papa i poglavari katolika i anglikanaca Justin Welby zajedno su proslavili večernicu u crkvi San Gregorio al Celio kako bi prvi put nakon raskola 1534., kad je engleski kralj Henrik VIII. izazvao sukob s Rimom, obilježili zbližavanje dviju crkava.

Komentiraj