EPA/GIUSEPPE LAMI

Papa poziva na molitvu za djecu “ugroženu prekidom trudnoće”

Papa Franjo pozvao je u nedjelju na obranu “kulture života” nasuprot “logici gubitka i demografskog poniranja” te također uputio poziv na molitvu za djecu “ugroženu prekidom trudnoće” i za osobe na kraju životnog puta.

“Svaki je život svet. Promičimo kulturu života kao odgovor na logiku gubitka i demografskog poniranja”, kazao je papa Franjo obraćajući se okupljenima na Trgu sv. Petra nakon angelusa.

“Budimobliski i zajedno molimo za djecu ugroženu prekidom trudnoće i za sobe kojima se bliži kraj života”, dodao je Sveti Otac tijekom nedjeljne svečanosti u povodu “Dana za život”, s pozivom biskupima da promiču kulturu života u kojem “nitko ne smije ostati sam”.

“Neka nitko ne ostane sam i neka ljubav obrani smisao života”, istaknuo je Papa. Navodeći riječi Majke Terezije, poručio je: “Život je ljepota, divite mu se; Život je život, borite se za njega”, pojašnjavajući da je to istina za dijete koje se tek treba roditi i za osobu koja je na samrti.

“Svaki je život svet”, ponovio je Papa.

Od svog izbora, Papa je u više navrata izrazio zabrinutost za pad nataliteta u Europi, posebice Italiji.

U svojoj enciklici “Laudati si” iz lipnja 2015., papa Franjo ističe da je “demografski rast u potpunosti kompatibilan s integralnim i solidarnim razvojem”.

Komentiraj