Papa Franjo izrazio je “veliku bol” nakon potresa koji je u srijedu pogodio središnju Italiju i ubio desetke stanovnika, te je otkazao planirani govor kako bi se za njih pomolio.

“Ne mogu, a da ne izrazim veliku bol, te reći da sam uz ljude iz mjesta pogođenih potresom, sa svima koji su izgubili svoje najmilije i koje i dalje trese strah”, rekao je papa, dodavši kako je “snažno pogođen” nakon što je čuo da je planinsko selo Amatrice uništeno do temelja, te da među žrtvama ima djece.

Papa je otkazao govor kojeg je trebao održati na općoj audijenciji, te je umjesto toga molio s desecima tisućama ljudi na Trgu svetog Petra.
Najavio je kako će otkazati i svoje tjedno obraćanje na temu religioznih učenja.

Snažan potres jakosti 6,0 koji je u srijedu ujutro pogodio planinski predio središnje Italije odnio je najmanje 22 života a nakon njega uslijedilo je više od 100 podrhtavanja od kojih je 55 bilo jače od 3,0, prenijela je talijanska Reppublica.

Spasilački timovi izvukli su iz ruševina u selu  Accumoli u Laciju preživjelog 65-godišnjeg muškarca, javlja talijanska agencija Ansa, a u selu Pescara del Tronto iz ruševina je spašeno dvoje djece.

Komentiraj