Papa i Erdogan protiv Trumpa

0
1
06.06.2015., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Sluzbeni posjet pape Franje Sarajevu. Ovo je treci papinski posjet Bosni i Hercegovini. Prethodni posjeti pape Ivana Pavla II bili su pastoralni dok je posjet pape Franje primarno drzavnicki.Papa Franjo odlazi s mise na stadionu Krusevo u Ford Focusu masuci okupljenima uz cestu Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i papa Franjo u petak su telefonom razgovarali o problemu Jeruzalema, izvijestila je turska državna agencija Anatolija.

Članovi Opće skupštine UN-a 21. prosinca velikom su većinom glasali za rezoluciju kojom se od Sjedinjenih Država traži da poništi jednostranu odluku o proglašenju Jeruzalema glavnim gradom Izraela.

Erdogan i Papa su zadovoljni rezultatom UN-ova glasanja “protiv pogrešnih poteza Sjedinjenih Država”, prenijela je Anatolija.

Složili su se i da bi se trebali sastati kako bi razgovarali o bilateralnim odnosima i međunarodnim pitanjima, prenosi agencija, ne navodeći pojedinosti.

Vatikan je potvrdio da je razgovor vođen u petak, no nije objavio što je bila njegova glavna tema.

“Razgovor je održan na inicijativu turskoga predsjednika”, rekla je glasnogovornica Vatikana Paloma Garcia Ovejero.

Papa je ranije kritizirao promjenu američke politike prema statusu Jeruzalema, a pozvao je na rješavanje problema putem pregovora.

Komentiraj