Papa i Charles Michel razgovarali o afganistanskim izbjeglicama

Papa Franjo sastao se u subotu s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom, a razgovarali su o izbjeglicama iz Afganistana, prenosi Vatican News.

 

U priopćenju ureda za medije Svete Stolice navodi se da su Michel i Papa “srdačno” razgovarali o nekoliko regionalnih i međunarodnih tema.

Poseban je naglasak bio na Afganistancima koji su izbjegli nakon talibanskog preuzimanja vlasti u zemlji prošloga mjeseca.

Papa i predsjednik Europskog vijeća također su razgovarali o izazovima s kojima se suočava Europu, osvrćući se na na Konferenciju o budućnosti Europe.

“S papom Franjom razgovarao sam o razlici između pojmova “populismo”) i “popolarismo” (politička doktrina talijanskih demokršćana), što je razlika između politike ‘udovoljavanja narodu’ i politike za narod’. To je ključno pitanje za europske kršćanske demokrate”, napisao je na Twitteru Charles Michel.

Michel se poslije odvojeno sastao s državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom i nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, šefom vatikanske diplomacije.

Komentiraj