Papa Franjo je u subotu uputio poziv na zaštitu oceana kojima prijeti invazija plastike kao i u korist prava sviju na pitku vodu.

“Ne možemo dozvoliti da mora i oceani budu prekriveni beskrajnim inertnim slojem plutajuće plastike”, rekao je argentinski papa u poruci prilikom “IV . dana molitve za svijet”.

“Toliko napora je propalo jer ne postoje propisi ni učinkovite kontrole, posebice u pogledu zaštite morskih zona izvan nacionalnih teritorija”, rekao je Jorge Bergoglio koji drži da je “neophodno poduzeti korake kao da sve ovisi o nama”.

“Bitno je svima omogućiti pristup pitkoj vodi”, rekao je Papa u govoru pred poslovnim ljudima koje je primio u Vatikanu.

“Ovaj svijet ima težak društveni dug prema siromašnima koji nemaju pristup pitkoj vodi, jer im time ne priznajemo pravo na život, koje je dio njihovog neotuđivog prava”, naglasio je Papa.

Komentiraj

PREKOepa
Podijeli objavu
Prethodni članakČOVIĆ “Položaj Hrvata u BiH zahtjevan”
Sljedeći članakMARJAN Požar planuo i ugašen za 10 minuta
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.