Papa Franjo trebao bi u nedjelju održati svetu misu na Uskrs na otvorenome i uputiti svijetu poruku mira i blagoslova.

U nedjelju vjernici slave uskrsnuće Isusa Krista i to je najveći blagdan u kršćanskom kalendaru.

Papa Franjo služit će misu na Trgu svetog Petra, ukrašenom s 50.00 komada cvijeća pristiglog iz Nizozemske,  uključujući 13.500 narcisa, 20.000 tulipana i 3.500 ruža.

“Naša vjera je rođena na uskrsno jutro: Isus je živ! Ovo iskustvo u srcu je kršćanske poruke”, napisao je na Twitteru poglavar Katoličke crkve koja broji 1,3 milijarde vjernika diljem svijeta.

Deseci kardinala, biskupa i drugih visokih crkvenih dostojanstvenika pridružit će se desecima tisuća vjernika na misi na središnjem vatikanskom trgu, uz jake mjere sigurnosti.

Oko 10.000 policajaca raspoređeno je tijekom uskrsnih svečanosti u Rimu, nakon nekoliko uhićenja povezanih s terorizmom i izvješća da su militantni islamisti odredili talijansku prijestolnicu kao metu napada.

Papa Franjo trebao bi se u podne obratiti porukom Gradu i svijetu (Urbi et Orbi), porukom mira koja u povodu Uskrsa daje oprost grijeha, a upućuje se za Božić, Uskrs i nakon izbora novog pape.

Dane uoči Uskrsa 81-ogodišnji papa Franjo proveo je sudjelujući u prigodnim svečanostima pa je tako u subotu slavio misu bdjenja u Bazilici svetog Petra u kojoj je krstio osmero odraslih. U petak je predvodio procesiju križnog puta u Koloseju, a u četvrtak je oprao i poljubio noge 12-torici zatvorenika u rimskom zatvoru.

Komentiraj