Papa Franjo: “Molim sve aktere međunarodne zajednice da ulože istinski napor kako bi prekinuli ovaj odvratni rat”

Papa Franjo u nedjelju je, u svom tjednom obraćanju i blagoslovu, rat u Ukrajini nazvao ‘besmislenim masakrom, gdje se pustoš i zvjerstva ponavljaju svakog dana’.

“Molim sve aktere međunarodne zajednice da ulože istinski napor kako bi prekinuli ovaj odvratni rat”, rekao je poglavar Katoličke crkve okupljenima na Trgu Svetog Petra.

“Ovog tjedna projektili i bombe pogodili su civile, starce, djecu i trudne majke”, rekao je.

Papa je u subotu obišao rimsku dječju bolnicu u kojoj je posjetio i blagoslovio male Ukrajince koji su tamo smješteni. “Jednom od njih nedostaje ruka, drugo dijete je ranjeno u glavu To su nevina djeca”, rekao je Papa.

“Ostanimo blizu ovog napaćenog naroda, zagrlimo ga s ljubavlju i konkretnim zalaganjem i molitvom i molim vas da se ne navikavate na rat i nasilje”, poručio je papa Franjo.

Pozvao je sve vjernike i svaku zajednicu da mu se 25. ožujka, na dan Navještenja, priključe ‘u izvršenju svečanog čina posvete čovječanstva, posebno Rusije i Ukrajine’.

“Sve je to nehumano, dapače i svetogrđe jer se kosi sa svetošću ljudskog života. Pogotovo protiv bespomoćnog ljudskog života koji se mora poštivati i štititi, a ne eliminirati i koji je ispred svake strategije. Ne zaboravimo, okrutan je, neljudski i svetogrđe”, zaključio je papa Franjo.

Komentiraj