Na sastanku, koji je danas održan u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, postignut je dogovor. Prisustvovali su ministar Oleg Butković, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko te predstavnici sindikata Croatia Airlinesa

Zaključeno je kako se najavljeni štrajk sindikata zaposlenika za 8. kolovoza neće održati. Pregovori o novom kolektivnom ugovoru nastavit će se 1. rujna 2017. godine.

Podsjetimo, na sastanak koji je jučer najavljen, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković pozvao je Upravu Croatia Airlinesa i predstavnike sindikata Croatia Airlinesa.

Dio traženih zahtjeva Uprava Croatia Airlinesa je prihvatila, a o ostalim zahtjevima sindikata pregovori će se nastaviti u rujnu ove godine. U pregovore oko postizanja dogovora i sklapanja novog kolektivnog ugovora za zaposlenike Croatia Airlinesa uključit će se i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s ciljem iznalaženja najboljeg rješenja, kako za prava i dobrobit radnika tako i kompanije te postizanja njene stabilnosti i održivosti, navode iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Komentiraj