HINA/ Damir SENČAR

PANTOVČAK Predsjednica predstavila tri nova savjetnika

Predsjednica KOlinda Grabar Kitarović u srijedu je na Pantovčaku predstavila savjetnika za pitanja holokausta Branka Lustiga (koji je bio spriječen doći), savjetnika za demografsku obnovu dr. sc. Anđelka Akrapa i savjetnika za digitalnu transformaciju i STEM Nenada Bakića.

“Tijekom dosadašnjeg mandata sam smatrala nužnim ne samo isticati probleme nego alarmirati javnost radi rješavanja i predlagati rješenja. Kad je riječ o gospodarstvu i demografiji problemi se uzajamno generiraju pa se moraju tako i rješavati. Tražila sam suradnju i odgovornost društvenih i političkih čimbenika. Opća kriza političke komunikacije i pad vlade te novi izbori, u velikoj su mjeri ograničili ta nastojanja. Zato sam se morala fokusirati na osiguranje stabilnosti države. Nakon proteklih parlamentarnih izbora smo vjerujem ušli u razudoblje političke stabilnost iako razinu komunikacije treba i dalje podizati”, rekla je na početku predsjednica, kako prenosi N1.

Dodala je kako je Vlada te zadaće ozbiljno shvatila i uvrstila demografsku politiku u jedno od ministartva. “Zato i dalje mislim da to traži osnutak posebnog ministarstva, ali poštujem autonomiju vlade da kreira politike”, rekla je predsjednica.

Nakon što je predstavila svoje nove savjetnike, Grabar Kitarović je zaključila kako želi biti na usluzi Vladi i pridonositi sinergiji u rješavanju društvenih problema.

Komentiraj