Screenshot/HRT

PANTIĆ “Zbog ova dva razloga će Hrvatska izgubiti od Engleske”

Legendarni srpski sportski novinar i komentator Milojko Pantić inoć je u ‘Pressingu’ N1 televizije komentirao prolazak Hrvatske u polufinale Svjetskog prvenstva u Rusiji i prognozirao završnicu turnira.

“Čini mi se da Engleska ima veće izglede za finale. Prvi razlog je da je Hrvatska iscrpljena i ispražnjena mentalno i fizički. Taj vulkan emocija koji je zahvatio sve, od igrača do navijača, ima svoje posljedice. Emocije imaju moć da zamraće um do te mjere da se gubi razum. Drugi razlog zašto mislim da su Englezi favoriti je zato što ih je Hrvatska 2007. godine u kvalifikacijama za EP porazila i na neki način ponizila, iako im nije trebala pobjeda jer je već bila sigurna prva. To će Englezi pamtiti i dok postoji nogomet igrat će protiv Hrvatske uvijek s motivom više. To je taj motiv zbog kojeg mislim da će Englezi proći”, smatra Pantić.

Vjeruje i kako će se u finalu naći Engleska i Belgija, te da će svjetsku titulu osvojiti Englezi. U utakmici za treće mjesto, prema njemu, sastali bi se Hrvatska i Francuske. “Imam osjećaj da će se u toj utakmici Hrvatska revanširati za onu krađu na Svjetskom prvenstvu u polufinalu iz 1998. godine, kada je Hrvatska nadigrala Francusku, ali uz pomoć sudaca nije pobjedila i nije ušla u finale. Ovoga puta će se revanširati Francuzima”, poručio je.

Upitan što misli o Zdravku Mamiću, kazao je: “Na njega gledam kao na slučaj koji pokazuje što vlada u čitavom europskom i svjetskom nogometu. Nogometom je, i planetom, zavladao kapital. Ušao je ogroman kapital u nogomet i sada taj kapital proizvodi korupciju oceanskih razmjera”.

Komentiraj