Kandidat za župana vukovarsko-srijemskog Tomislav Panenić u subotu je u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije komentirao krizu u Agrokoru i političku situaciju u Hrvatskoj.

Panenić je rekao da se ‘lex Agrokor’ iskorištava i ignorira te vodi do nestabilizacije i nemogućnosti osiguranja financijskih sredstava. “Ako se vjerovnici otvoreno bune i protiv Ramljaka bit će teško postići stablizaciju koncerna”, smatra.

“Vidimo da se otvorene sumnje da su lažirana izvješća sada potvrđuju, nije bilo poreznog nadzora i to je sve dovelo do glasanja povjerenju ministru Mariću. Vidimo manevre s pokušajem izmjena menadžerskih ugovora što je protivno zakonu”, rekao je Panenić dodajući da je za suočavanje s ovom krizom potrebmno puno znanja i kvalitetan tim.

Poručio je da se nada da će doći do formiranj nove parlamentarne većine, u protivnom su izbori jedina opcija. “Vrlo je teško formirati većinu. Koliko god pričali da je Most kriv, a HDZ nije, pa HDZ je onaj koji imenuje funkcije. Ne vidim prepreke da iz svoje kvote predlože nove. Most nije kriv”, ističe Panenić.

Komentirao je i premijera Andreja Plenkovića. “Ja bih nešto rekao o njegovoj vjerodostojnosti. Tražio je da zbog jednog čovjeka ne može pasti Vlada za vrijeme Oreškovića a sada je zbog svog ministra pokazao da je spreman na taj rizik. Teško je s čovjekom koji mijenja svoje stavove od jednog do drugog mandat”, zaključio je Panenić.

Komentiraj