Robert Anic/PIXSELL

PANENIĆ O ‘AFERI STIROPOR’ “Otišao sam iz Baumaxa zbog stiropora, ali nisam ga ukrao. Poklonio sam ga”

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić gostovao je danas u HRT-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’, gdje je otkrio koji će biti prvi potezi njegovog ministarstva, a komentirao je i optužbe o navodnoj krađi stiropora iz Baumaxa.

Panenića se optuživalo i da je bio u sukobu interesa kada je bio voditelj Ureda za međunarodnu suradnju TINTL, a njegova je supruga radila na provedbi nekih projekata. Potvrdio je da mu je supruga radila na europski projektima, ali i dodao kako on nije bio zadužen za dodjeljivanje poslova. “a sam radio poslove za druge, nikada nisam bio poslodavac na poslovima koje sam radio”, kaže.

Upitan kako se snalazi na novoj funkciji, Panenić kaže kako mu nedostaju kadrovi. “Traže se brza rješenja za javnu nabavu, pratimo investicije HEP-a, istraživanje ugljikovodika i ostalo, to nije nešto što možete čekati”, rekao je miistar gospodarstva.

Dodao je kako su moguća daljnja istraživanja ugljikohidrata u Jadranu, kako nema štetnih posljedica za Hrvatsku. Ali, ističe, mora se vidjeti koliko je utjecaj na turizam i ostalo. Smatra kako se zapošljavanje u javnim službama mora obavljati preko javnih natječaja.

O ‘aferi stiropor’ Panenić je rekao kako je indikativan trenutak kada se ona pojavila, dodajući kako nije ništa ukrao. “Ukrasti par stotina kuna kad imate vrhunsku plaću je meni nešto nepoznato”, rekao je dodajući kako je iz Baumaxa otišao sporazumnim raskidom ugovora.

“Šest mjeseci je trajala trakavica oko neisporučenog stiropora kojeg nije željela preuzeti jedna mađarska tvrtka, a ja sam donio odluku da se stiropor mora maknuti”, nastavio je Panenić objašnjavajući kako je on odlučio da se taj stiropor pokloni, jer je bilo problematično baciti ga na odlagalište. “To nije bila krađa. Krađa je kad nešto protupravno prisvojite. Ja sam ga poklonio”, rekao je Panenić potvrdivši kako je iz Baumaxa otišao upravo zbog tog stiropora.

Komentiraj