Marko Lukunic/PIXSELL

Panenić: Članovima Uprave Ine mandat će biti produljen na godinu dana

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić kazao je u srijedu kako je predložo da se produlji mandat sadašnjim hrvatskim članovima Uprave Ine za godinu dana.

Na pitanje novinara uoči sjednice Vlade hoće li Vlada produljiti mandat sadašnjim članovima Uprave Ine iz bivše Milanovićeve vlade, Panenić je kazao kako se ne radi o kadrovima iz Milanovićeve vlade, nego su oni još od prije i da će im mandat biti produljen za godinu dana.

Istaknuo je i da će se ubuduće članovi uprava poduzeća u državnom vlasništvu birati na javnom natječaju.

Sjednica Nadzornog odbora Ine trebala bi se održati danas, a mediji pišu kako su Vlada i MOL suglasni da se NO-u predloži da se mandat članovima Uprave Ine Niki Daliću, Ivanu Krešiću i Davoru Mayeru produlji na godinu dana.

Na pitanje hoće li se država odreći svoga dijela potraživanja kako bi se radnice Kamenskoga naplatile, Panenić je kazao kako postoje postupci koji, ako se država ne odrekne, nemaju budućnosti.

“U slučaju Kamenskog, trebamo vidjeti kakve su odluke Trgovačkog suda, pa ćemo donijeti odluke. Uvijek su nam radnici na prvom mjestu”, kazao je Panenić.

U utorak su križevačkoj tvrtki Anni Aurei prodane dvije nekretnine Kamenskog u Zagrebu za 24 milijuna kuna, a dio dobivenog novca bit će iskorišten za namirenje potraživanja radnika, kazao je u utorak stečajni upravitelj te nekadašnje tekstilne kompanije Zdravko Mitak.

Nekretnine Kamenskog u Reljkovićevoj ulici u Zagrebu prodane su po cijeni od 24 milijuna kuna, dok je njihova posljednja procjena navodila vrijednost od 73,4 milijuna kuna.

Mitak je kazao da će potraživanja bivših radnika Kamenskog jednim dijelom biti namirena iz te svote, ali i da će se morati podmiriti i ostali dugovi.

U Kamenskom je stečajni postupak pokrenut u listopadu 2010. godine, nakon čega je njegovih 430 radnika dobilo otkaz. Prema financijskom izvješću Kamensko d.d. u stečaju, krajem 2014. godine potraživanja radnika iznosila su 9,3 milijuna kuna.

Komentiraj