Panama: Mački privezali vrećicu s drogom oko vrata i poslali je u zatvor Nova Nada

Panamske su vlasti u petak spriječile jednu mačku u pokušaju krijumčarenja više vrsta droge u zatvor Nueva Esperanza (u prijevodu Nova Nada) i to u vrećici koja joj je bila privezana oko vrata, izvijestile su vlasti.

Prijestupnicu su čuvari presreli ispred vrata zatvora u pokrajini Colon, smještenom sjeverno od glavnoga grada Paname, u kojemu kazne odslužuje 1700 zatvorenika.

Upravitelj panamskog zatvorskog sustava, Andres Gutierrez novinarima je rekao da je “životinja u manjoj vrećici koja joj je bila zavezana oko vrata, nosila nekoliko paketića kokaina i marihuane”.

Gutierrez kaže da ovo nije prvi ovakav pokušaj počinjenja kaznenog djela. Pojašnjava da zatvorenici hranom namame lokalne mace, na što se one naviknu, pa ih doušnici izvana kasnije koriste za prijenos droge.

Mnoge mačke uhvaćene na djelu

Ured okružnog tužitelja za droge na Twitteru je napisao da je otvorio istragu o korištenju životinja u krijumčarenju ilegalnih supstancija u zatvor Nueva Esperanza (Nova Nada).

Ured je objavio i fotografije paketića s drogom i mačaka uhvaćenih na djelu.

Prema navodima tužitelja Eduarda Rodrigueza, maca će sada biti premještene u lokalni Centar za udomljavanje kućnih ljubimaca.

Panama je poznata po tomu da u 23 državna zatvora kazne odslužuje 18 tisuća  zatvorenika, a većina ih je pretrpana.

Inače, ranije su zatvorenicima Nueva Esperanze ‘prijatelji’ izvana drogu slali uz pomoć golubova-pismonoša, a neki čak i uz pomoć dronova.

 

Komentiraj