Stranka Pametno najavila je u srijedu da će pozvati građane na prosvjede nastave li HDZ i Željko Kerum s dodjelom višegodišnjih koncesija na plaže svojoj rodbini i prijateljima.

Nakon sramotne odluke o dodjeli plaže Zlatni rat u Bolu fantomskoj tvrtki, čije veze dovode do samih političkih aktera u priči, Pametno podsjeća da su jednako dodijeljene i koncesije na plažama Kašjuni i Bene u Splitu, navodi se u priopćenju te stranke.

Očito pojedini političari koriste svoje pozicije vlasti do zadnjega trenutka, kako bi sebi i svojima dodijelili javna dobra, poput plaža, koje bi trebale pripadati isključivo građanima. Naravno, i ovaj put dodjelu ne prate ni kriteriji ni planovi niti društvena korist, kaže se u priopćenju.

“Nećemo dopustiti pretvaranje plaža u predmet političke trgovine i daljnju dodjelu koncesija rodbini, stranačkim prijateljima ili donatorima. Plaže pripadaju građanima i tako će i ostati”, istaknula je predsjednica stranke Pametno i kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Marijana Puljak.

Zlatni rat u Bolu jedna je od najpoznatijih hrvatskih plaža i žalosno je s kojom arogancijom su tu plažu HDZ i HGS u Splitsko – dalmatinskoj županiji “prodali” tvrtki koja ne bilježi nikakve poslovne rezultate ni zaposlene. To je zadnji udarac “po babi i po stričevima” i kap koja je prelila čašu, poručuje Puljak u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:Slavko Midzor/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.