PAMETNO “Jasno nam je čega se HDZ boji, ali se pitamo čega se zapravo Most boji?”

Ivo Cagalj/PIXSELL

Stranka Pametno u subotu je na svom Facebook profilu reagirala na napise nekih hrvtaskih medija o mogućem preslagivanju saborske većine HDZ-a i Mosta te zadržavanje postojeće Vlade na čelu s premijerom Tihomirom Oreškovićem.

“Podsjećamo građane da je ovo bila najgora Vlada u povijesti Hrvatske i da je toj istoj Vladi Sabor izglasao nepovjerenje.

Rezultati lošeg rada ove Vlade su, između ostalog, zaustavljanje Cjelovite kurikularne reforme, gušenje slobode medija, ugrožavanje civilnog društva, netransparentna privatizacija, narušavanje ugleda zemlje u inozemstvu i brojni drugi.

Jasno nam je čega se HDZ boji, ali se pitamo čega se zapravo Most boji? Do jučer su im bila puna usta borbe za Hrvatsku, a danas vidimo jedino grčevitu borbu za pozicije i fotelje. Gdje su sada njihove najave da će poharati ove izbore i izaći s još većim brojem zastupnika? Zašto se boje suočavanja sa svojim biračima ili je bolje pitanje – koga se boje? Ovo što rade je najgora vrsta političke trgovine i predstavlja sve protiv čega se Pametno bori.

Pametno se zalaže za otvorenu, modernu, tolerantnu i građansku Hrvatsku te vjerodostojnost i odgovornost u politici. Imamo sve veću podršku građana iz cijele zemlje. Novi izbori su jedina mogućnost da se ovakva Hrvatska i ostvari”, napisali su.

Komentiraj