PALIĆ: “Jedino tijelo koje može odlučiti o izuzeću Novaković je – Povjerenstvo”

Ustavni stručnjak Mato Palić u ponedjeljak je za N1 televiziju komentirao Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Danas je objavljeno kako je Povjerenstvo otvorilo predmet protiv ministra uprave Lovre Kuščevića. “Povjerenstvo je tek otvorio predmet. Moraju vidjeti kako je ministar ispunio svoju imovinsku karticu. Oni će donijeti odluku, a ministar se, ako nije zadovoljan, može žaliti Visokom upravnom sudu”, kazao je Palić.

Dodao je kako je jedino tijelo koje može odlučivati o izuzeću predsjednice Nataše Novaković, što je tražio premijer Andrej Plenković, upravo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, ali da u donošenju odluke ne sudjeluje predsjednica tog tijela.

“Ne može Ustavni sud reći da je ona bila u sukobu interesa, to može samo Povjerenstvo. Sabor o tome ne može odlučivati. Vidjet ćemo kakvu će odluku donijeti Visoki upravni sud. Ako se on prihvati nadležnosti i odbije zahtjev za izuzećem, onda Novaković može sudjelovati u radu Povjerenstva. Ukoliko prihvati zahtjev, onda neće moći”, objasnio je.

Komentiraj